tisdag 19 september 2017

Hallongrottor

Här kommer recept på de godaste Hallongrottorna. Jag gör dessa, till i princip, alla kalas. Godast blir de om man använder hemmagjord hallonsylt. Det går bra att förbereda kakdegen och frysa in så har man den alltid nära tillhands om man får oväntat besök.



Det här behöver du till ca 20 kakor:

4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
1 dl hallonsylt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200℃.
Skär smöret i tärningar och lägg ner smör, mjöl, socker och vaniljsocker i matberedaren. Blanda samman kakdegen i matberedaren tills den börjar klumpa ihop sig. Låt gärna degen vila en stund i kylen så blir den lättare att hantera. Forma degen till en lång rulle och skär rullen i ca 20 bitar. Forma bitarna till bollar och placera på en plåt klädd med bakplåtspapper eller i bakformar på plåt. Fördela dem på två plåtar så de får plats att smälta ut lite. Gör en fördjupning med fingret i varje kaka och klicka i ungefär 1 tsk hallonsylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt sedan kakorna svalna en stund på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kanelbullens dag

En hembakad varm kanelbulle finns det inte mycket som slår och idag är det ju dessutom kanelbullens dag! Här hemma är det väldigt grått och ...