Den här lövbiffsröran brukar vi egentligen servera på nachos och ost på som man låter smälta i ugn eller micro, men den här gången fick det bli en pastagratäng istället.
Det här behöver du till 6 portioner:
500 g pasta
2 msk smör
600 g lövbiff
1 gul lök
1 påse (28 g) tacokrydda
2 burkar (á 230 g) Santa Marias Chunky salsa
300 g färskost naturell (typ Philadelphia)
150 g Riven ost
Gör så här:
Börja med att slå på ugnen på 225°. Koka pastan enligt förpackningen, men dra av ca 2 minuter från koktiden, då den ska in i ugnen också.
Skala och hacka löken fint och strimla lövbiffen. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna och bryn på löken så den blir blank och mjuk utan att ta färg, plocka sedan upp löken i en skål och ställ åt sidan. Häll i resterande smör och stek lövbiffen så den får fin stekyta. Tillsätt sedan löken igen, 1 påse tacokrydda (90 g), tacosåsen och färskosten och låt puttra ihop.
Om man vill ha lite mer styrka kan man hacka ned lite färsk eller inlagd jalapeño.
Häll ut pastan i en ugnsform och lövbiffsröran på pastan, strö sedan över riven ost. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter tills den fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar