måndag 4 september 2017

Texmexgratäng med lövbiff

Den här lövbiffsröran brukar vi egentligen servera på nachos och ost på som man låter smälta i ugn eller micro, men den här gången fick det bli en pastagratäng istället.


Det här behöver du till 6 portioner:

500 g pasta
2 msk smör
600 g lövbiff
1 gul lök
1 påse (28 g) tacokrydda
2 burkar (á 230 g) Santa Marias Chunky salsa
300 g färskost naturell (typ Philadelphia)
150 g Riven ost

Gör så här:

Börja med att slå på ugnen på 225°. Koka pastan enligt förpackningen, men dra av ca 2 minuter från koktiden, då den ska in i ugnen också.

Skala och hacka löken fint och strimla lövbiffen. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna och bryn på löken så den blir blank och mjuk utan att ta färg, plocka sedan upp löken i en skål och ställ åt sidan. Häll i resterande smör och stek lövbiffen så den får fin stekyta. Tillsätt sedan löken igen, 1 påse tacokrydda (90 g), tacosåsen och färskosten och låt puttra ihop.
Om man vill ha lite mer styrka kan man hacka ned lite färsk eller inlagd jalapeño.

Häll ut pastan i en ugnsform och lövbiffsröran på pastan, strö sedan över riven ost. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter tills den fått fin färg.

Servera med en sallad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kanelbullens dag

En hembakad varm kanelbulle finns det inte mycket som slår och idag är det ju dessutom kanelbullens dag! Här hemma är det väldigt grått och ...