tisdag 12 september 2017

Asiatisk köttfärssås med nudlar

Ikväll skulle det bli köttfärsfyllda paprikor med ris, men jag upptäckte när jag kom hem från jobbet att det var helt slut på krossade tomater.. så jag fick tänka om. Det fick istället bli en köttfärssås med inspiration från Asien som jag serverade med glasnudlar. Supergott blev det. 
Ett paket risnudlar på 180 g kan vara lite för lite beroende på hur stora portioner du vill ha, så ta mer om du vill ha en större portion.



Det här behöver du till ca 4 portioner:

1 msk sesamolja
500 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 morot
2 msk ketjap manis
1/2 msk sambal oelek
1 tsk fisksås
1 tsk japansk soja
2 cm färsk ingefära
400 ml kokosmjölk
Skal och saft från 1/2 lime
1-2 msk maizena redning

180-270 g risnudlar

Gör så här:

Skala och hacka löken. Hetta upp sesamoljan i en stekpanna och börja steka köttfärsen och löken. Tillsätt sedan pressad vitlök, morot och tomatpurén och låt fräsa lite till. Att koka nudlarna går väldigt fort, men du kan under tiden förbereda med att börja koka upp vattnet till nudlarna.

Tillsätt ketjap manis, sambal oelek, fisksås, ingefära, japansk soja och kokosmjölk till köttfärsröran och låt puttra en stund. Tillsätt skal och saft från limen på slutet och smaka av och red av köttfärssåsen med maizena redning om den känns för rinnig.

1 kommentar:

Kanelbullens dag

En hembakad varm kanelbulle finns det inte mycket som slår och idag är det ju dessutom kanelbullens dag! Här hemma är det väldigt grått och ...