onsdag 20 september 2017

Pannbiff med lök



Det här behöver du till 5 portioner:

1/2 gul lök
800 g nötfärs
2 ägg
2 tsk salt
1/2 tsk grov svartpeppar
2 msk smör eller margarin

2 dl vatten
2 msk kalvfond
2,5 dl matlagningsgrädde
2 msk Maizena redning
Salt och peppar

1 1/2 gul lök
1 msk smör eller margarin 

Gör så här:

Skala och koka potatis. Riv löken och blanda ihop alla ingredienser till pannbiffarna och forma till runda biffar. För mig blev det nio biffar, men det beror vilken storlek du vill ha på dem. Stek pannbiffarna i matfettet. När biffarna är genomstekta plockar du upp dem och lägger dem på ett fat och håller dem varma.
Stek löken i matfett i stekpannan och lägga sedan löken över pannbiffarna.
Häll i vattnet i stekpannan och koka upp samtidigt som du vispar ur pannan. Sila ned skyn i en kastrull och tillsätt sedan grädden och fonden och koka upp. Smaka av med salt och peppar och red av såsen med maizena redningen.


Servera pannbiffarna med kokt potatis, stekt lök, gräddsås, lingonsylt och lite grönt eller oranget i det här fallet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kanelbullens dag

En hembakad varm kanelbulle finns det inte mycket som slår och idag är det ju dessutom kanelbullens dag! Här hemma är det väldigt grått och ...