Om det är någon av er som känner för att baka lite så här till helgen så kommer här ett av recepten som vi bjöd på förra helgen. En supersmarrig ananaspaj som är lätt att förbereda dagen innan och som smakar som godast lite varm och serverad tillsammans med vaniljglass.
Om man vill förbereda pajen dagen innan så brukar jag bara blanda ihop degen och sedan förvara den i en påse i kylen, går säkert jättebra att redan dagen innan även trycka ut den i pajformen och förvara i kylskåp. Sedan blandar jag ihop alla ingredienser till fyllningen och förvarar i kylen. Dagen efter behöver man ta fram pajdegen ett par timmar innan det är dags att grädda den, då den stelnar i kylen och annars blir svår att trycka ut i pajformen.
Det här behöver du till 1 paj (8 port):
Deg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl strösocker
3 små burkar krossad ananas (á 140g avrunnen vikt)
2 dl creme fraiche
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt igång ugnen på 190℃.
Börja med att förbereda pajdegen. Lägg alla ingredienser i en matberedare och blanda tills degen går ihop. Om du inte har en matberedare så går det lika bra att blanda ihop degen för hand i en bunke. Tryck sedan ut degen i en pajform på ca 27 cm.
Låt ananasen rinna av i en sil och blanda sedan alla ingredienser till fyllningen.
Häll sedan fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter tills skalet fått fin färg och fyllningen har stannat.
Servera gärna varm med vaniljglass. Det går också att variera med vaniljsås eller vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar