Ikväll firade vi en tidig födelsedag, så då blev det en mysig middag på Pinchos här i Västerås med familjen. Tidigare i veckan gjorde jag den här kycklinggratängen med curry. Jag lagar inte mat så ofta med vanlig gul indisk curry, men jag tänkte variera mig lite och blev riktigt nöjd med resultatet. Definitivt något jag tänker laga igen. Älskar för övrigt de nya tallrikarna från Indiska som jag fick i födelsedagspresent av min kära syster med familj.
Det här behöver du till 4 portioner:
700 g kycklingfilé
Currysalt
1 msk smör
1 1/2 msk curry
1 tsk gurkmeja
5 dl matlagningsgrädde
5 dl matlagningsgrädde
3 msk chilisås
1 hönsbuljongtärning
1 hönsbuljongtärning
1 msk Maizena redning
1/2 ask körsbärstomater
2 dl okokt ris
Putsa kycklingfiléerna och dela dem sedan i ett par bitar. Krydda kycklingen med currysalt eller vanlig curry och salt om du inte hittar currysaltet. 😊 Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn kycklingfilén så att den får en fin yta. Den behöver inte vara genomstekt i och med att den ska in i ugnen också.
Under tiden kycklingen steks kan du påbörja såsen. Hetta upp smöret i en tjockbottnad kastrull och tillsätt curry och gurkmeja och låt kryddorna fräsa i smöret en stund. Tillsätt sedan grädde, chilisås, smulad buljongtärning och redningen och låt såsen koka ihop under omrörning. Smaka av och tillsätt eventuellt salt och peppar.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform och häll såsen över kycklingen. Skölj och halvera körsbärstomaterna och strö dem över kycklingen och såsen. Sätt in formen i ugnen och gratinera i ca 20 minuter. Koka riset under tiden kycklingen är i ugnen.
Servera med kokt ris och sallad.
1/2 ask körsbärstomater
2 dl okokt ris
Gör så här:
Sätt ugnen på 200℃.Putsa kycklingfiléerna och dela dem sedan i ett par bitar. Krydda kycklingen med currysalt eller vanlig curry och salt om du inte hittar currysaltet. 😊 Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn kycklingfilén så att den får en fin yta. Den behöver inte vara genomstekt i och med att den ska in i ugnen också.
Under tiden kycklingen steks kan du påbörja såsen. Hetta upp smöret i en tjockbottnad kastrull och tillsätt curry och gurkmeja och låt kryddorna fräsa i smöret en stund. Tillsätt sedan grädde, chilisås, smulad buljongtärning och redningen och låt såsen koka ihop under omrörning. Smaka av och tillsätt eventuellt salt och peppar.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform och häll såsen över kycklingen. Skölj och halvera körsbärstomaterna och strö dem över kycklingen och såsen. Sätt in formen i ugnen och gratinera i ca 20 minuter. Koka riset under tiden kycklingen är i ugnen.
Servera med kokt ris och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar