onsdag 30 augusti 2017

Sallad med sojabönor, lime och fetaost

Snabb sallad till middag!
Idag fick det bli något som gick snabbt. Det är inte alltid lätt att komma på något på stående fot när man står på Maxi, trött och hungrig efter en intensiv dag på jobbet.
Det fick bli en sallad som vi brukar göra till grillat som ersätter kolhydraterna man ofta annars har till. 
Idag blev det en stekt flankstek till.



Det här behöver du till 4 portioner:

5 dl frysta sojabönor
100 g ärtskott
65 g blandad färdigskuren sallad
1 kruka mynta
1 rödlök
150 g fetaost

Dressing:
1 lime, skalet och saften
2 1/2 msk olivolja
1 tsk honung
1 krm salt
Svartpeppar

600 g Biff eller kyckling
50 g Krutonger Vitlök & Persilja

Gör så här:

Tina sojabönorna enligt förpackningens anvisningar. Skölj och dela ärtskotten och skiva löken. Strimla myntabladen grovt. Blanda sojabönor, ärtskott, salladen, myntan och rödlöken och lägg upp på tallrikar eller ett fint fat. Smula över fetaosten, ringla över dressingen och lägg på krutongerna vid servering. 

Servera med grillat/stekt kött eller kyckling.



Här är en bild från i somras när vi serverade salladen tillsammans med grillade kycklingspett.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kanelbullens dag

En hembakad varm kanelbulle finns det inte mycket som slår och idag är det ju dessutom kanelbullens dag! Här hemma är det väldigt grått och ...