torsdag 31 augusti 2017

Färspanna med champinjoner

Trött på köttfärssås?
Hemma hos oss är det köttfärssåsen som blir go to-rätten när man inte har något planerat och måste dra ihop nåt snabbt från frysen, men ikväll sa jag nej! Ingen mer köttfärssås på ett tag, så ikväll blev det istället en färspanna med champinjoner och smaker av timjan, senap och tomat. Riktigt gott om jag får säga det själv. 



Det här behöver du:

1 msk smör
1 gul lök
400 g nötfärs
250 g champinjoner (gärna lite mindre i storlek)
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
2 msk kalvfond
2 dl creme fraiche
2 dl vatten
Salt & svartpeppar
2 msk maizena redning
2 dl okokt ris
1 knippe färsk timjan
1 knippe färsk persilja

Gör så här:
Koka ris enligt förpackningens anvisningar. Hacka löken, skölj champinjonerna och ansa bort den nedersta biten av foten. Om champinjonerna är väldigt stora så kan du skära de i mindre bitar, annars lämnar du dem hela. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek lök, köttfärs och champinjoner. Tillsätt tomatpuré och pressad vitlök och låt steka en stund till. Häll i fond, fraiche och vatten och låt puttra en stund. Smaka av med salt och peppar och red av såsen med maizena till lagom tjocklek. Hacka de färska kryddorna och tillsätt i såsen på slutet och spara gärna lite till servering.
Servera med kokt ris och en sallad.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kanelbullens dag

En hembakad varm kanelbulle finns det inte mycket som slår och idag är det ju dessutom kanelbullens dag! Här hemma är det väldigt grått och ...