söndag 27 augusti 2017

Brietårta

Brietårtan - ett bra tillbehör till kräftorna
En Brietårta är en snabb rätt som blir så himla god. Den passar bra att servera som förrätt eller till ostbrickan. Vi hade den som tillbehör till kräftskivan igår.


Det här behöver du till 6-8 portioner:
1 hel rund Brieost
Valnötter
1 dl honung

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg brieosten i en ugnsfast form, som är fin till servering också då du inte kan flytta den efter den har gratinerats. Häll över mycket nötter, gärna en massa. Du kan även välja att använda blandade nötter och torkad frukt. Ringla sedan över honungen och placera formen i mitten i av ugnen och gratinera i 10-15 minuter.

Servera tårtan som den är eller med kex eller bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kanelbullens dag

En hembakad varm kanelbulle finns det inte mycket som slår och idag är det ju dessutom kanelbullens dag! Här hemma är det väldigt grått och ...