Nu var det ett tag sen det kom en uppdatering här på bloggen, tiden har liksom sprungit iväg, men nu så. Här kommer ett recept på en frisk och god kycklingrätt vi åt för ett tag sen. Jag serverade den med ris, men den funkar säkert jättebra även till pasta eller bulgur.
Det här behöver du:
1000 g kycklingfilé
1 gul lök
1 msk rapsolja
1 msk rapsolja
2 st vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 tsk malen gurkmeja
1 msk rapsolja
1 msk Maizena redning
1 st kycklingbuljongtärning
5 dl matlagningsgrädde
4 msk pressad citron / 1 st citron
salt och peppar
1 tsk strösocker
Servera med kokt ris
Gör så här:
Börja med att koka riset och låt det puttra under tiden kycklingen tillreds.Putsa bort eventuellt fett från kycklingfiléerna och skär dem i bitar och skala och hacka löken. Stek löken och kycklingen i oljan i 5 minuter. Tillsätt pressad vitlök, paprikapulver och gurkmeja och låt fräsa en stund till. Smula över buljongtärningen och tillsätt matlagningsgrädden. Tillsätt redning och låt puttra en stund. Häll sedan i den pressade citronen mot slutet och smaka av. Salta och peppra och häll i strösockret och låt puttra någon minut till. Tillsätt eventuellt mer redning om såsen är för lös.
Servera sedan kycklingen med ris och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar