torsdag 25 januari 2018

Citronkyckling med ris

Nu var det ett tag sen det kom en uppdatering här på bloggen, tiden har liksom sprungit iväg, men nu så. Här kommer ett recept på en frisk och god kycklingrätt vi åt för ett tag sen. Jag serverade den med ris, men den funkar säkert jättebra även till pasta eller bulgur.


Det här behöver du:

1000 g kycklingfilé
1 gul lök
1 msk rapsolja
2 st vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 tsk malen gurkmeja
1 msk rapsolja
1 msk Maizena redning
1 st kycklingbuljongtärning
5 dl matlagningsgrädde
4 msk pressad citron / 1 st citron
salt och peppar
1 tsk strösocker

Servera med kokt ris

Gör så här:

Börja med att koka riset och låt det puttra under tiden kycklingen tillreds.
Putsa bort eventuellt fett från kycklingfiléerna och skär dem i bitar och skala och hacka löken. Stek löken och kycklingen i oljan i 5 minuter. Tillsätt pressad vitlök, paprikapulver och gurkmeja och låt fräsa en stund till. Smula över buljongtärningen och tillsätt matlagningsgrädden. Tillsätt redning och  låt puttra en stund. Häll sedan i den pressade citronen mot slutet och smaka av. Salta och peppra och häll i strösockret och låt puttra någon minut till. Tillsätt eventuellt mer redning om såsen är för lös.
Servera sedan kycklingen med ris och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kanelbullens dag

En hembakad varm kanelbulle finns det inte mycket som slår och idag är det ju dessutom kanelbullens dag! Här hemma är det väldigt grått och ...