Härligt krämiga oreopops med polkakross. Jag säger bara mums! 💜
Det här behöver du till ca 24 st:
100 polkagrisar
2 pkt Oreokakor á 154 g
200 g färskost typ Philadelphia
Garnering:
250 g mjölkchoklad
Några grovhackade polkagrisar
Gör så här:
Krossa polkagrisarna i matberedaren ganska smått, men så att det fortfarande finns lite små bitar att tugga på. Häll upp polkan i en skål. Mixa oreokakorna i matberedaren tills det bara är smulor.
Blanda polkan, oreosmulet och färskosten till en kladdig smet.
Ställ smeten kallt ett tag så den blir lättare att hantera. Rulla ca 24 st bollar och ställ dem i frysen.
Smält chokladen över ett vattenbad och doppa sedan bollarna i chokladen så att de är helt täckta med choklad och lägg på ett bakplåtspapper. Strö lite grovhackad polkagris över medan chokladen fortfarande är smält. Förvara kallt fram till servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar