måndag 18 december 2017

Mariannetryffel

Att göra tryffel till jul är snabbt och enkelt och kräver inte så många ingredienser. 
Här kommer ett recept på tryffel med smak av Marianne-karameller. Receptet kommer ursprungligen från Jennys Matblogg och de brukar bli riktigt uppskattade. Jag kör dubbel sats mot Jennys recept.


Det här behöver du:

200 g mjölkchoklad
30 st Marianne-karameller
1 dl vispgrädde
Florsocker till garnering

Gör så här:

Mixa Marianne-karamellerna i mixern, gärna så att det finns lite småbitar kvar, så det blir lite crunch. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp på spisen. Dela och hacka chokladen lite och tillsätt i grädden  och ta bort från plattan. Tillsätt Marianne-karamellerna och blanda ordentligt så att det får smälta ihop. Ställ sedan tryffelsmeten kallt, gärna några timmar så att den får stelna lite. Rulla sedan små bollar och rulla dem i florsockret. Förvara kallt tills de ska serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kanelbullens dag

En hembakad varm kanelbulle finns det inte mycket som slår och idag är det ju dessutom kanelbullens dag! Här hemma är det väldigt grått och ...