Att göra tryffel till jul är snabbt och enkelt och kräver inte så många ingredienser.
Här kommer ett recept på tryffel med smak av Marianne-karameller. Receptet kommer ursprungligen från Jennys Matblogg och de brukar bli riktigt uppskattade. Jag kör dubbel sats mot Jennys recept.
Det här behöver du:
200 g mjölkchoklad
30 st Marianne-karameller
1 dl vispgrädde
Florsocker till garnering
Gör så här:
Mixa Marianne-karamellerna i mixern, gärna så att det finns lite småbitar kvar, så det blir lite crunch. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp på spisen. Dela och hacka chokladen lite och tillsätt i grädden och ta bort från plattan. Tillsätt Marianne-karamellerna och blanda ordentligt så att det får smälta ihop. Ställ sedan tryffelsmeten kallt, gärna några timmar så att den får stelna lite. Rulla sedan små bollar och rulla dem i florsockret. Förvara kallt tills de ska serveras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar