Det här är en favorit från barndomen. Arraksbollar som är så sjukt goda, speciellt om de får stå framme lite och bli härligt mjuka. Jag gör dem på sockerkaka och i det här fallet hade vi mycket att göra på en och samma gång, så jag köpte en färdig sockerkaka. Vi gjorde dem ganska små, men det kan man helt styra själv hur stora man vill göra dem.
Det här behöver du till 20 st:
100 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1/2-1 tsk arraksarom eller punsch
3 dl kaksmulor av sockerkaka
Chokladströssel
Gör så här:
Lägg smöret i en bunke. Sikta ner florsocker, vaniljsocker och kakao i bunken och blanda väl.
Tillsätt arraksaromen och smaka av och tillsätt eventuellt mer om du vill ha mer smak av arrak.
Blanda i kaksmulorna till en ganska lös smet, tillsätt mer kaksmulor om den känns för lös. Den ska gå att rulla till bollar. Ställ smeten i kylen en stund så att den blir lättare att rulla.
Ta ut smeten och rulla till bollar. Rulla bollarna i strösslet och lägg dem i mindre bakformar, en storlek som passar den storlek på bollar du valt att göra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar