Här blev det soppkok en söndagskväll som denna. Det här är ett recept som jag för längesen hittade hos Nadjas Kitchen och som har blivit en av mina favoriter. Sen har jag ibland modifierat den lite utifrån vad jag har hemma. Den här gången körde jag en större sats och så slänger jag in lite i frysen vilket är perfekt den dagen man står utan matlåda.
Måste bara nämna dessa underbara skålar som jag älskat sen den dagen jag köpte dem. Jag köpte dem på Västerås färggladaste butik Lyckliga Bönan. Jag vet dock inte om de fortfarande säljer de här skålarna, men de har mycket annat fint att köpa både i butiken och på webben.
Det här behöver du till 6-8 portioner:
800 g nötfärs
1 gul lök
2 msk smör
450 g vitkål
3 morötter
4 msk tomatpuré
2 grönsaksbuljongtärningar
2 L vatten
1 msk torkad timjan
Gör så här:
Skala och hacka löken. Hetta upp smöret i en gryta eller kastrull och tillsätt sedan nötfärsen och löken. Låt stek fräsa en stund. Skala och skiva morötterna och skär vitkålen i bitar efter smak. Tillsätt sedan morötter, vitkål och tomatpurén och låt fräsa en kortis. Smula i buljongtärningarna och häll på vatten och timjan. Låt soppan koka i ca 15-20 minuter och smaka av med salt och peppar och testa så att kål och morötter är färdigkokta.
Servera gärna med en bit bröd.
Nadja räknar på sin blogg ut Viktväktarvärdet på maten och denna soppa kostar inte mer än 5 smartpoints per portion om man räknar på att denna sats räcker till 8 portioner.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar