tisdag 24 oktober 2017

Baconpasta och svamprensning

Idag fick jag stå över matlagandet och istället rensa svamp. Min sambo har tröttnat lite på allt svamprensande och erbjöd sig därför att laga maten själv om jag rensade. Han pysslade ute i köket ganska länge för att svänga ihop en baconpasta, vet inte om det var för att hålla sig borta från svamparna, men gott blev det också. Det är inte så exakta mått, men på ett ungefär vad han hade i såsen. ☺

Paus i svamprensandet.


Det här behöver du till 4 portioner:

1 gul lök
2 frp bacon (á 140 g)
1 liten burk champinjoner
2 dl crème fraiche
2,5 dl matlagningsgrädde
1-2 msk Maizena redning
Peppar och eventuellt salt

Gör så här:

Hacka löken och strimla baconet i mindre bitar. Börja med att steka baconet i en stekpanna och tillsätt efter en stund den hackade löken och champinjonerna. Låt fräsa tills baconet fått fin färg och tillsätt sedan crème fraiche och matlagningsgrädde. Smaka av och peppra och salta eventuellt såsen. Tillsätt redningen och låt såsen puttra en stund. 
Servera med pasta och riven parmesan och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kanelbullens dag

En hembakad varm kanelbulle finns det inte mycket som slår och idag är det ju dessutom kanelbullens dag! Här hemma är det väldigt grått och ...