Enchiladas för hela familjen
Igår kväll blev det ett familjerecept som min syster började laga för många år sen. Det är ett enkelt recept att ta till när man lite snabbt måste fixa något gott, då det inte kräver så många ingredienser.
Jag gör oftast dubbel sats för de är perfekta att ha i matlåda eller frysa in, men hemma hos oss brukar de gå åt så det blir inget över till frysen. 😊
Jag gör oftast dubbel sats för de är perfekta att ha i matlåda eller frysa in, men hemma hos oss brukar de gå åt så det blir inget över till frysen. 😊
Det här behöver du till 4 portioner:
400 g kycklingfilé1 gul lök
Smör till stekning
1 tsk sambal oelek
2 dl creme fraiche
ca 1 tsk salt
1-2 msk Maizena redning
4 stora eller 8 mellan tortillabröd
2 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Strimla kycklingen och hacka löken. Bryn kyckling och löken och krydda med sambal oelek, tillsätt eventuellt mer än 1 tsk om du vill ha lite mer hetta. Rör ner creme fraiche och låt det puttra någon minut. Smaka av med salt. Tillsätt eventuellt maizena redning om såsen känns rinnig.
Fyll tortillabröden med några matskedar av fyllningen och rulla ihop. Placera på en bakpappersklädd plåt med skarven nedåt. Strö över den rivna osten och gratinera mitt i ugnen i 10-15 minuter tills osten fått fin färg.
Servera med en sallad.
Strimla kycklingen och hacka löken. Bryn kyckling och löken och krydda med sambal oelek, tillsätt eventuellt mer än 1 tsk om du vill ha lite mer hetta. Rör ner creme fraiche och låt det puttra någon minut. Smaka av med salt. Tillsätt eventuellt maizena redning om såsen känns rinnig.
Servera med en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar