torsdag 16 januari 2020

Teriyakiwok med kyckling och nudlar

Inne på andra veckan med viktväktarna nu efter julen och det känns rätt bra. Häromdagen testade vi att laga denna höjdarrätt. Det är ett recept från Viktväktarna som min mamma tipsade mig om. Tack mamma! Denna rätt kommer nog lagas ofta hemma hos oss här framöver. Niclas gav betyget: Smakar som köpmat! 😆 Grönsakerna och även protein för den delen går ju säkert jättebra att byta ut också, mot vad man har hemma eller känner för. Vi använde lite mer nudlar än viktväktarnas recept där det skulle vara 200 g.
WW Smartpoints: 11 points på blå





Till 4 portioner behöver du:

600 g kycklingfilé
1 msk rapsolja
1/2 purjolök
1 broccolistånd
1 röd paprika
1 klyfta vitkål
2 dl teriyakisås
250 g äggnudlar/risnudlar
1 msk sesamfrön


Gör så här:

Om du väljer att använda risnudlar bör du börja med att blötlägga dem. Följ instruktionerna på förpackningen.

Strimla kycklingen och stek snabbt på hög värme i hälften av oljan i en wok eller stekpanna.
Skölj alla grönsaker. Skiva purjolöken, dela broccolin i buketter, skär paprikan och vitkålen i mindre bitar. Stek sedan grönsakerna i resterande olja. Om man valt grönsaker med längre tillagningstid så får man anpassa sig efter det och möjligtvis steka grönsakerna olika lång tid.

När grönsakerna är klara tillsätter du teriyakisåsen, kycklingen och nudlarna (man kan också servera nudlarna på sidan om man hellre vill det). Rosta sesamfrön hastigt i torr stekpanna och servera sedan woken tillsammans med de tillagade nudlarna och sesamfrön uppepå.
Vi använde risnudlar så vi lade över grönsakerna i en skål och wokade nudlarna ensamma i woken en stund, tillsatte såsen och lät det puttra lite innan vi tillsatte grönsakerna och kycklingen igen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kanelbullens dag

En hembakad varm kanelbulle finns det inte mycket som slår och idag är det ju dessutom kanelbullens dag! Här hemma är det väldigt grått och ...