Här kommer nu till slut receptet på fetaostsåsen som utlovat. Det går snabbt att slänga ihop och får en lite söt och krämig smak av fetaost. Och vad som gör den ännu bättre är att det inte krävs så många ingredienser. Om du inte har färsk basilika hemma så funkar det också med hackad fryst basilika eller varför inte oregano som också skulle passa bra.
Det här behöver du till ca 6 portioner:
100 g fetaost
2 dl crème fraiche (lätt el. vanlig)
1-2 tsk flytande honung
1 vitlöksklyfta
1 mindre knippe färsk basilika
Salt och peppar
Gör så här:
Smula fetaosten i en skål och tillsätt crème fraichen, honungen och blanda ihop och mosa eventuellt fetaosten lite till om det är för stora bitar. Den ska inte vara helt slät utan ha kvar lite bitar av feta. Pressa eller hacka vitlöken och finhacka basilikan och tillsätt dem till såsen. Smaka av och tillsätt peppar och eventuellt mer salt och blanda väl. Sen är den färdig att servera, men ställ den kallt om den inte ska ätas på en gång. Såsen passar bra att servera både till grillat och stekt kött, fisk eller kyckling eller som tillbehör till en god matig sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar