Idag kom det till slut lite ordentlig snö. Det blir så lugnt och tyst ute och total julmyskänsla. Nu hoppas jag bara att den får ligga i alla fall ett par dagar och tänk om det kunde få vara snö på julafton i år. Jag älskade verkligen kvällens japanska middag som jag hittade inspiration till på ica.se, så mycket att jag blev lite besviken när jag insåg att jag inte skulle ha med mig någon matlåda imorgon.
Jag gjorde en teriyaki med lövbiff som protein, men den går att variera om man vill ha i kyckling eller något vegetariskt alternativ. Till lövbiffen serverade vi en pakchoi-sallad som är lite syrlig och stark och som verkligen kompletterade hela rätten.
Det här behöver du till 4 portioner:
4 portioner ris
Sås:
1 dl japansk soja
1/2 dl vatten
1/2 dl honung
1 msk färsk riven ingefära
1 st pressad vitlöksklyfta
1 tsk majsstärkelse
Pak choi-sallad:
250 g pak choi
2 tsk sambal oelek
1 st lime
1 msk sesamolja
Salt
2 msk sesamolja
ca 500 g lövbiff eller tunt skuren biff
1 msk sesamfrön
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Jag använde jasminris som jag tycker passar bäst till asiatiskt.
Blanda alla ingredienser till såsen och låt koka i ca 5 minuter.
Skölj och strimla pak choien och pressa limen. Blanda sambal oelek, limesaft, sesamolja och salt i mindre skål. Häll upp pak choien i en lagom stor skål och blanda väl tillsammans med sambal-dressingen.
Strimla lövbiffen och stek den i omgångar i sesamoljan. Lägg tillbaka alla lövbiff i stekpannan och tillsätt sesamfrön som får fräsa med lite snabbt och häll sedan på såsen och blanda runt.
Servera lövbiffen med ris och pak choien.
Och så en liten snöbild också. ❆❆❆
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar